Bij zijn terugkeer als bondscoach kon Stanley Menzo Suriname niet naar een overwinning leiden. Het Zuid-Amerikaanse land speelde zondag in Almere met 1-1 gelijk in een oefenduel tegen Martinique.

Martinique, een kleine voetbalmacht uit de Caribische Zee, nam zelfs brutaal de leiding in het uitverkochte Yanmar Stadion van Almere City FC. Brighton Labeau opende de score in de twaalfde minuut.

Nog voor rust zorgde Justin Lonwijk, middenvelder van Fortuna Sittard, voor de gelijkmaker. Deze 1-1 bleek ook de eindstand van de oefeninterland in Flevoland.

Menzo was eerder al eens bondscoach van Suriname, maar vertrok in 2022 voor een trainersklus in China. Deze maand keerde de voormalige doelman van clubs als Ajax, PSV en Oranje terug. Hij volgt Aron Winter op, die moest vertrekken vanwege teleurstellende resultaten.

Momenteel bereidt Menzo met Suriname zich voor op het kwalificatietraject voor de Gold Cup van volgend jaar. Daarnaast hoopt de zestigjarige trainer zich te kwalificeren voor het WK van 2026. Suriname kan rekenen op voormalige Eredivisie-spelers zoals Ridgeciano Haps en Sheraldo Becker.